(096) 807 - 08 - 08 (093) 451 - 74 - 74
vishivka.vn@gmail.com
Мова:

Вишивка на рушниках

Вишивка на рушниках

Вишивка - це обличчя нашої країни. Українська ручна вишивка відома в усьому світі. На Поділлі не можна було знайти села чи навіть просто хати, в якій не було б майстрині ручної народної вишивки. Вишивка на рушниках була найголовнішою з усіх видів цього цікавого ремесла. Життя кожного українця починалось з рушника, на який приймали новонародженого, і закінчувалось ритуальним рушником. Дівчата починали готувати собі придане практично з дитинства, вишиваючи рушники, скатертини, постільну білизну, одяг тощо. У будинок до чоловіка дівчина приходила з величезним запасом приданого, вишитого умілими руками.

Керівництво нашої компанії приділяє увагу збереженню та розвитку передачі народних традицій з покоління в покоління. У сучасному світі люди швидко асимілюють, розчиняючись в масі інших народів. Щоб наші нащадки не забули, звідки вони родом, ми розвиваємо народні ремесла.

Вишивка на рушниках та одязі добре розвинена саме в нашій області. Спеціалісти нашої компанії знаходили майстрів в багатьох областях України і збирали дані про особливості ручної української вишивки. Цей досвід є безцінним, оскільки майстринь з кожним днем стає все менше і менше, як і жителів сіл. Кажуть, що українські дівчата народжуються з голкою і ниткою в руках, тобто здатності до вишивки закладенні ще з народження.

Вишивка на рушниках

Традиційні кольори української вишивки - червоний і чорний. Крім цих кольорів можуть використовувати золотаві нитки, які символізують зернові культури. Вишивка на рушниках відрізняється в залежності від мети, з якою виготовляли рушники. Застосовували досить яскраві кольори: вишневий, зелений, червоний, морквяний. Інколи у вишивці виключали синій колір, проте згодом його почали використовувати знов. Цей колір використовуєть в невеликих кількостях в поєднанні з іншими, більш популярними, кольорами. Геометрія і набір сюжетів вишивки відрізняються в залежності від місця, де вона була зроблена. Переважна більшість зображень включає квіткові та рослинні композиції. Подільська вишивка на рушниках включає вишиті написи або рядки з Біблії.

У наш час історики та етнографи виділяють близько ста різноманітних технік вишивки, характерної для Поділля. Крім традиційної вишивки хрестиком і гладдю виділяють:

низь (вишивка починається знизу і йде паралельно основі полотна);

шабак (кольорова вишивка, що складається з стовпчиків і проміжків між ними);

зерновий вивід (за допомогою специфічної техніки на рушнику роблять сітку маленьких віконець);

солов'їні вічка (дрібні квадратики з дірочкою в середині).

Керівництво нашої фірми робить акцент на підтримці і розвитку української народної вишивки. На нашій фірмі створюються унікальні рушники з народними вишивками. Замовити рушник можна за телефонами, вказаними на сайті, або придбати в магазинах нашої фірми.

Соціальні мережі
Банери
Рекламна агенція - МЕД

Назва товару:*





Ваше ім'я:*



Ваш e-mail:*



Ваш телефон:



Орієнтовна дата виконання замовлення:



Коментар до замовлення:*