(096) 807 - 08 - 08 (093) 451 - 74 - 74
vishivka.vn@gmail.com
Мова:

Вишивка на скатертинах

Вишивка на скатертинах

Українські жінки протягом століть займалися вишивкою. У кожному сільському будинку можна було побачити вишивку на скатертинах, наволочках, простирадлах, рушниках, фіранках та, звичайно, на одязі. Кожну дівчинку вишивати вчила мати чи бабуся з метою зберегти це ремесло, поповнити його новими техніками і передати наступним поколінням.

Вишивка на скатертинах зазвичай проводилася дівчатами, які готували посаг. Кожна українська дівчина практично з дитинства знала, що в будинок до чоловіка потрібно приходити зі своїм добром, в яке повинні були входити рукодільні вироби - білизна, елементи домашнього використання. Дівчата намагалися перевершити своїх конкуренток у майстерності вишивки та багатогранності фантазії. Часом вишита скатертина чи рушник могли розповісти цілу історію з життя звичайного сільського населення нашої країни.

Для вишивки на скатертинах характерні певні правила і техніки. Вишивкою обробляли краю скатертини або ті ділянки, які не будуть зайняті посудом. Вишивка може вплинути на стійкість посуду, тому такі принципи розміщення малюнків виправдані. Скатертину не клали відразу на стіл. Існували певні правила сервірування столу, яких дотримувалися навіть прості сільські родини. Наприклад, під скатертину підкладали щільну матерію для того, щоб вона не ковзала, а столові прилади не видавали гучних звуків. Скатертина могла бути виготовлена з матеріалів різноманітних кольорів, але для свят була передбачена біла накрохмалена скатертина з вишивкою. Іноді багаті люди замовляли вишивку на скатертинах в монастирях, де місцеві черниці вишивали оригінальні і дуже красиві візерунки.

Вишивка на скатертинах

Вишивка на скатертинах могла бути виконана шовковими нитками різних кольорів. З-під голки вмілої майстрині могла виходити чарівні букети квітів, рослини, тварини та інші малюнки. Героями малюнків часто ставали тварини або навіть люди. Технічний прогрес приніс багато нового в процес вишивання та в традиції сервірування стола. Зараз багато хто воліє стелити не скатертини, виготовлені із тканини, а більш надійний матеріал (наприклад, скатертини з плівки або термостійкого матеріалу).

Наша компанія займається двома видами вишивки на скатертинах та інших виробах з тканини. Ми можемо наносити малюнки на тканину двома способами: машинним або ручним. Якщо вас зацікавила наша продукція, звертайтеся за телефонами, вказаними на сайті.

Соціальні мережі
Банери
Рекламна агенція - МЕД

Назва товару:*





Ваше ім'я:*



Ваш e-mail:*



Ваш телефон:



Орієнтовна дата виконання замовлення:



Коментар до замовлення:*